V petek, 21. 6. 2019, smo se z učenci v večernih urah zbrali na domačiji pri “Pristovnikah”. Razlog za to pa ni bil čisto običajen: namreč, kot že lansko leto, smo si tudi letos privoščili nepozabno dogodivščino – spanje na seniku.

S1 S3 S4

Najprej smo si pripravili ležišča v senu. Seno smo morali čim bolj zrahljati, da je bilo spanje čim udobnejše. Nato smo se odpravili na sprehod po čudoviti pokrajini: opazovali smo pokrajino, polja, gozdove, rastline, v gozdu pa smo se učili nabirati gobe. Pri iskanju smo bili uspešni in našli nekaj lisičk. Skupaj smo se odločili, da jih bomo pripravili za zajtrk.

S7 S9 S11 S12 S16 S19

Vrnili smo se na domačijo. Ker se je že mračilo, smo se začeli pripravljati na spanje. Poskrbeli smo za higieno, nato pa v velikem pričakovanju “zlezli” na senik v naša udobna, sveža in dišeča ležišča. Najprej je bilo spanje za nekatere malce “pikajoče”, vendar so se tega kaj hitro navadili. Pred spanjem so učenke pripovedovale pravljice, ki so jih po napornem dnevu hitro uspavale.

S21 S23 S25 S26 S27

Noč je bila zelo mirna in zbudili smo se zadovoljni: eni dobro naspani, drugi malo manj – kljub temu si želijo, da bi se noč na seniku čim prej ponovila.

Oglasili so se naši želodčki, zato smo šli v kuhinjo, kjer so si učenci pod vodstvom učiteljic sami pripravili gobice z jajčko. Sami so izvedli vse postopke priprave. Po kuhinji je kaj hitro zadišalo, zato smo že komaj čakali, da bodo naše brbončice lahko okusile, kaj so pripravile majhne ročice. Seveda je bilo potrebno pripraviti tudi mizo za zajtrk in še ostale dobrote.

S30 S31 S32 S35 S36 S38

Ko smo se okrepčali, smo pospravili naša ležišča ter se odpravili v hlev, kjer nam je gospod Miha predstavil živali: krave, teličke, koze, najbolj pa smo se razveselili Lune – mlade žrebičke, ki smo jo lahko tudi božali. Ves čas pa je dogajanje na kmetiji spremljala mala in ljubka psička Lady, ki je otroke navduševala s svojo prikupnostjo in igrivostjo.

S40 S41 S42

Čas je hitro mineval in pridružili so se nam starši, s katerimi smo se družili na jutranji kavici. Učenci so bili navdušeni in komaj čakajo nove noči na seniku.

S43

Več fotografij najdete v galeriji.

Dostopnost
//