V ponedeljek, 17. 6. 2019, smo izvedli še zadnji naravoslovni dan. Odpeljali smo se v Ljubljano in obiskali Minicity – mesto v malem. V njem so otroci skozi didaktične igre pod vodstvom izkušenih animatorjev spoznavali različne poklice in osvajali uporabna znanja za vsakodnevno življenje.

Naše raziskovanje se je začelo z obiskom banke, kjer nam je animatorka Nina natančno predstavila delo v banki, pomen trezorjev, sefov in tudi, kako deluje bankomat. Nato je učenka vsakemu od otrok izdala nekaj denarja, da so se lahko odpravili v trgovino.

M1 M2

Po njej so se sprehodili z nakupovalnimi košaricami in vozički ter izbrali vsak po pet izdelkov, ki so jih lahko našli na policah. Izdelke so zložili na tekoči trak. Vsak se je preizkusil v vlogi prodajalca, kjer je na blagajni skeniral izdelke, nekatere stehtal in na koncu poravnal svoj dolg. Kot v vsaki trgovini so učenci dobili tudi račun.

M4 M5 M6

Pot nas je vodila v hišo vode, kjer so spoznavali od kod voda, kam odteče, za kaj je pomembna ter uživali v izvajanju poskusov.

M10

Zabavali so se v prometnem kotičku, kjer so se preizkusili tako v poznavanju prometnih pravil kot v  sami motoriki in premagovanju ovir.

M11 M12 M14

Zavili smo tudi v pravcato pekarno, kjer so učenci pod vodstvom zamesili testo za piškote, še prej pa so si skrbno umili roke in nadeli celo predpasnike.

M7 M8 M9

Ko so se piškoti pekli v pečici, so se otroci preizkusili v delu tiskarjev, si ogledali založbo in del avtomehanične delavnice. V televizijskem kotičku so posneli oddajo z Ribičem Pepetom, v centru ponovne uporabe pa so obnovili in nadgradili znanje o ločevanju odpadkov.

M3 M13 M17

Čisto za konec pa so se sprostili še v športni hiši, kjer so se lahko vozili s skiroji, brcali žogo ter plezali na plezalni steni.Učenci so bili izredno navdušeni nad dejavnostmi, ki so nam jih v Minicityju ponudili.

Na poti domov smo si privoščili še malico, v Slovenskih Konjicah pa okusen sladoled – in naš dan je bil popoln.

M18 M19

Dostopnost
//