Učenke 1. in 2. razreda so čas od 22. do 24. maja preživele skupaj s sovrstniki OŠ Pod goro na Treh kraljih. Izvedli smo bivanje v naravi.

Da smo opravičili naziv – bivanje v naravi, smo skoraj vse dejavnosti izvedli na prostem, vse ostale pa so bile povsem povezane z naravo. Opravili smo dva pohoda, najprej smo si ogledali partizansko bolnišnico Jesen, drugi pohod pa nas je vodil do Črnega jezera. Med potjo smo skušali začutiti naravo z vsemi čutili.

32 33 57

Obiskal nas je lovec in nam predstavil živali, ki jih lahko srečamo v gozdovih. Povedal nam je veliko zanimivosti, radovednežem pa tudi odgovoril na njihova vprašanja.

43 42

Večino otrok se je prvič srečalo s streljanjem z lokom. Čeprav so nekateri lok s strahom prijeli v roke, so si kasneje želeli, da bi lahko streljali še večkrat. Večer smo si glasbeno in plesno obarvali.

49 48 47

V gozdu na Pohorju se skriva vse polno škratkov. Zato so učenci zanje iz naravnih materialov gradili prave škratovske hišice. Naslednji dan so se jim škratki zahvalili na svoj način: pri vsaki hišici se je skrivala vrečica presenečenja. in razveselila naše otroke.

50 53

V večernih urah smo si pod vodstvom animatorke nabrali les in ga razporedili v pravcati kres, ki nas je kasneje tudi pogrel. Ob Kresu je sledil krst in s tem sprejem v “škratovski svet”. Ko pa je padel mrak, smo se odpravili na krajše raziskovanje okolice z nočnimi lučkami.

58 60 62 63

Zadnji dan našega raziskovanja sta nas čakali še dve delavnici: izdelava škratovskih čepic in za piko na i še bowling, katerega so se učenci zelo razveselili.

66 67 68 70

Nekatere naše učenke so prvič prespale brez svojih staršev. Bile so zelo pogumne in so se brez težav vključile med svoje sovrstnike. Bivanje v naravi jim je bilo zelo všeč.

Več fotografij najdete v spletni galeriji.

Dostopnost
//