V petek, 20. decembra, se je okolica šole v Špitaliču spremenila v “Pravljično deželo”. Ko je padel mrak, so deželo osvetlile številne lučke in bakle. In kdo se je skrival v deželi? Škratje – vrtki, gozdki, kmetki, čistki in dreveski, ki so radi v naravi ter jo opazujejo, tako kot otroci naše šole in vrtca.

DCIM100GOPROGOPR4391.JPG

In kaj se je dogajalo v pravljičnem Špitaliču? Najprej so malo večji škratje otroke razveselili s kratko gledališko predstavo. Starši so si medtem lahko ogledali razstavo ročnih del ustvarjalk iz Slovenskih Konjic, si ogledali stojnice, na katerih so se s pridelki in izdelki predstavili naši krajani. Razstavljene so bile tudi jaslice, ročno izdelane iz naravnih materialov.

Po predstavi so se otrokom v dvorani pridružili še ostali obiskovalci in prisluhnili kratkemu programu, za katerega so poskrbeli naši otroci. Obiskali sta nas vili, ki sta otroke odpeljali v pravljično deželo. Tam sta poiskali škratke in jim predstavili obiskovalce. Najprej so bili škratki malce zadržani, na koncu pa so ogromno množico nagradili še s škratovsko pesmico. Tako so uspeli priklicati dedka Mraza, ki jih je tudi tokrat razveselil s svojim obiskom. Že na daleč so ga opazili, saj se je pripeljal na osvetljeni kočiji, polni daril. Seveda je bilo kar preveč dela samo za dedka Mraza, zato je imel s sabo tudi pomočnike.

7      9

Po njegovem odhodu smo se zopet vrnili v šolske prostore, kjer smo se okrepčali z dobrotami, za katere so poskrbele mamice, babice in tete naših otrok. Ogreli smo se lahko tudi z domačim čajem naše krajanke. Učenci, vzgojiteljice, učiteljice in tudi mamice, babice ter dedki pa so poskrbeli, da smo imeli svojo stojnico s številnimi izdelki, narejenimi predvsem iz naravnih materialov. Obiskovalci so naš trud nagradili s prostovoljnimi prispevki. Za vsak prispevek se jim iskreno zahvaljujemo.

1        4

Obenem pa se zahvaljujemo vsakemu posamezniku, ki je kakor koli pomagal pri uresničitvi “Pravljične dežele”.

Dostopnost
//