V tem tednu (od 1. do 7. oktobra) poteka Teden otroka, ki so ga praznovali tudi naši učenci. Tokratna tema je bila namenjena preživljanju prostega časa. Učenci so v tem tednu lahko v šolo prinesli svoje najljubše igrače, s katerimi so se dosti igrali v kotičkih učilnic. Ogledali smo si tudi slovenski film Srečno, Kekec in si pričarali pravi kino.

T23     T21 T22

Veliko časa pa smo izkoristili za dejavnosti na prostem, saj je toplo vreme kar klicalo v naravo. Sodelovali smo z otroki vrtca in jim pomagali pri spravilu koruze ter koruznice. Učiteljice in vzgojiteljice so naredile šotore iz nje, v katerih so se naši otroci igrali, v njem pa so skupaj z gospo Ano izvedli tudi krožek rdečega križa.

T18  T20

V petek so vzgojiteljice pripravile testo, ki so ga otroci ovili okoli koruznih palčk. Hitro je zadišalo iz kuhinje, še prej pa so otroci sedli vsak na svoj “naravni stolček” in pridno ličkali koruzo. Kot se spodobi, so ob delu tudi zapeli ob zvokih kitare. Ko so končali, pa jih je že pričakala topla malica – “pečeni kruhasti zvitki”.

T15   T13

Ta dan so imeli učenci tudi tehniški dan, kjer so izdelali pravo pravljično vas iz naravnih materialov. Povedali so, da je teden otroka kar prehitro minil. Želijo si, da bi se kmalu ponovil. Več fotografij najdete v galeriji.

T17     T7     T6

T1

 

 

 

 

Dostopnost
//