Lepi sončni dnevi so najbolj primerni, da lahko izvedemo še zadnje dneve dejavnosti v naravi. Tokrat smo izvedli naravoslovni dan na temo nege in skrbi za konje. Naši učenci so nad konji zelo navdušeni, zato prostovoljno pripravljajo predstavitve o tej srčni, mogočni živali. Ta zainteresiranost se je obrestovala na našem naravoslovnem dnevu, saj so učenci že veliko vedeli, na kar so bile učiteljice zelo ponosne.

Najprej smo se peš odpravili do gospoda Rudija Iskrača, ki je lastnik kar devetih, ubogljivih in zelo prijaznih konjev. Na poti smo si ogledali kulturno dediščino – Samostan Žičko kartuzijo, staro hišo, ki je grajena iz kamenja in lesa ter mlin ob njej. Pot smo nadaljevali po gozdu in travniku, kjer so učenci lahko vonjali naravo: sveže pokošeno travo, gozd, bezeg in tudi bližino kmetij.

F 1 F 3 F 4F 5

Na cilju smo si privoščili malico in tako nabrali moči za nadaljnje dejavnosti.

F 6 F 7

Pridružila sta se nam gospod Rudi in gospod Ogrizek, ki sta nam konje dodobra predstavila: veliko novega smo izvedeli o njihovi zgodovini, življenju nasploh, vrstah, zgradbi, opremi, negi in tudi skrbi za to plemenito žival.

F 8 F 10 F 14 F 20 F 24 F 30

Najbolj pa so učenci bili navdušeni nad samim stikom s konjem: vsakdo je lahko konja hranil, krtačil, in nazadnje tudi jezdil z njim pod vodstvom lastnika.

F 42 F 48

Gospodoma, ki sta nas popeljala v svet te čudovite živali, smo se iz srca zahvalili in jima v spomin podarili izdelke naših učencev z lepo mislijo.

F 50

Naša vrnitev domov pa ni bila nič kaj naporna: namreč, gospod Rudi je vpregel svoja dva konja in nas s kočijo odpeljal nazaj v dolino. Današnji dan je bil tako za učence kot tudi učiteljice nepozaben.

F 54 F 53

Več fotografij si lahko ogledate v naši galeriji.

 

Dostopnost
//