V ponedeljek, 12. 2. 2018, smo se odločili, da bomo izvedli zimski športni dan. Na bližnjem hribu je izpod snega zjutraj še kukala trava, kaj hitro pa so goste snežinke pobelile vso pokrajino.

IMG_1347[1]

Najprej smo se v snežnem jutru odpravili na sprehod po bližnji okolici šole in opazovali zimsko pokrajino. Kot ponavadi, smo tudi tokrat vključili čim več čutil in zaznavali naravo: opazovali smo sledi v snegu, poslušali škripanje pod nogami, vonjali svežino v zraku, tipali sneg… Ogledali smo si tudi gozd v času zime. Med potjo smo si pripovedovali zgodbe in iskali na drevesih “listke”, ki so se želeli vpisati v “Guinessovo knjigo rekordov”. Izbrali smo tudi strmejše poti, da se učenci navadijo na pazljivo in varno hojo, delali angelčke in se prikotalili nazaj do šole, kjer nas je že čakala malica.

IMG_1343  IMG_1346  IMG_1353  IMG_1358

Ko smo se okrepčali, smo se ponovno odpravili na bele strmine, tokrat s sanmi in lopatkami. Učenci so se skupaj z učiteljicama naužili zimskih norčij…vsak spust s sanmi se je končal v snegu. Ko nas je že precej zazeblo, smo se malo ogreli s čajem, za konec pa smo energijo porabili še z lovljenjem po visokem snegu – učenci so ugotovili, da je sneg res velika ovira pri teku.

IMG_1366  IMG_1378 IMG_1375  IMG_1383 IMG_1389  IMG_1386

Na koncu športnega dne so bili učenci že zelo utrujeni in zaželeli so si le še to:

“JOJ, KO BI PO KOSILU LAHKO V PODALJŠANEM BIVANJU SPALI!”

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

Dostopnost
//