Leto 2017 smo v OŠ Špitalič zaključili s prireditvijo in obujanjem spominov, otroke pa je razveselil prihod dedka Mraza.

Otroci so dedka Mraza čakali pred šolo. Da je dobri mož vedel, kje se mora ustaviti, je bila okolica razsvetljena z baklami, otroci pa so ga tudi glasno priklicali. Pripeljal se je s kočijo, spremljala pa sta ga tudi dva škrata, ki sta mu pomagala pri delu. Otroci so mu zapeli pesmico in ga napeto poslušali, ko jim je pripovedoval. S sabo je za vse otroke, ki so ga pričakali, prinesel darila, teh pa ni bilo malo.

DSC00918 DSC00925

Po odhodu dedka Mraza pa se je v prostorih šole pričela prireditev, ki je marsikateremu obiskovalcu pomagala obuditi spomine na njihovo preživljanje šolskih dni. Vabljeni so bili vsi, ki so bili kakor koli povezani s to majhno šolo, nekateri bivši učenci pa so se pozitivno odzvali na naše vabilo in z veseljem pripomogli pri prireditvi tudi kot nastopajoči. Na odru so svoje šolske dogodivščine predstavile tako starejše kot tudi mlajše generacije. Vsak izmed njih je z nami delil kanček njegovih spominov na šolanje v podeželski šoli in ugotovili smo, da so se s ponosom predstavili kot del zgodovine te podružnične šole. 

Spomine so tako nastopajoči kot gostje lahko obujali tudi ob skupinskih fotografijah iz šolskih dni, ki so se predvajale med prireditvijo. Ob njih so se lahko spomnili svojih sošolcev in učiteljev, ki so jih poučevali v rosni mladosti.

Toplo sta nas pozdravila ravnateljica, gospa Darja Ravnik ter ravnatelj, gospod Tomaž Popovič. Na odru pa so se predstavili številni nekdanji učenci, med njimi poslanec, gospod Bojan Podkrajšek, predsednik KS Špitalič, gospod Janko Marinšek, doktor znanosti, gospod Matjaž Kračun, ter mlajše generacije, ki so se predstavile s svojimi glasbenimi talenti: Julija in Domen Hohler, gospoda Rajko in Rok z ansamblom Dar ter skupina Pečat. Celotno prireditev so povezovale različne generacije učencev OŠ Špitalič. Seveda pa prireditve ne bi bilo brez naših najmlajših: otroci iz vrtca in učenci šole so se predstavili s petjem in krajšima igrama. Sporočili so nam, da je potrebno vsak dan začeti z nasmehom.

DSC00931 DSC00947 DSC00961 DSC00956 DSC00965 DSC00970 DSC00944

Po prireditvi nas je v zgornjih prostorih čakal božično novoletni sejem, kjer so lahko gostje izbirali med številnimi izdelki, ki so nastali v šoli in vrtcu. Kdor je želel, je lahko s prostovoljnim prispevkom pripomogel k postavitvi novih igral, ki bodo primerna tudi za najmlajše otroke. Seveda pa ni manjkala niti pogostitev, za katero so poskrbele krajanke, babice, mamice, tete, učiteljice, vzgojiteljice. 

DSC00909 DSC00906 DSC00904 DSC00908

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsakemu posamezniku, ki nam je kakor koli pomagal pri sami pripravi in izvedbi prireditve, seveda pa velja zahvala tudi vsem, ki ste šoli in vrtcu priskočili na pomoč s prostovoljnimi prispevki.

Dostopnost
//